Alapfokú Művészeti Iskola

Alapfokú Művészeti Iskola

Siklós, Köztársaság tér 6. 7800
Tel. 0672/495-018
e-mail: ski.almi@gmail.com

Beszámoló

Lezárult az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás támogatásával megvalósuló Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett „ A tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó alapfokú művészetoktatási intézmények támogatása” c. pályázat a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Az ördögszántotta hegy, avagy egy legenda feldolgozása című tehetségfejlesztő programban 46 tanuló vett részt hat pedagógus irányításával.

A helyi monda feldolgozása során a képzőművészeti oktatásban résztvevő tanulóink textilen festették meg az ördögjárta vidék dimbes-dombos vonalát, tűzzománcból képeket, kerámiából társasjátékokat készítettek. Moderntánc tagozatos tanulóink a Harka-legendát dolgozták fel tánckoreográfia keretében.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által megítélt 1 500 000 Ft támogatást tehetségfejlesztő műhelyfoglalkozások megvalósítására, a tanulók produktumainak bemutatására, eszközfejlesztésre, kiállítás látogatásra, kirándulás finanszírozására fordította a művészeti iskola.

Tanáraink


Intézményegység-vezető: Banáné Gyuró Julianna
Biró Lászlóné – vizuális – és környezetkultúra szakos tanár
Kis-Halas Judit - etnográfus
Major Judit – képzőművész mester: kerámiaszobrász
Miklós Józsefné – vizuális – és környezetkultúra szakos tanár
Németh Sára - vizuális – és környezetkultúra szakos tanár
Tóth Anikó – táncpedagógus moderntánc szakirány

Projetjeink

Intézményünk által az elmúlt években megvalósított projektek.

A projektek bemutatása

Diótörő és egérkirály

Főkötő és tündérmese

Nap-Fény-Kultusz

Ördögszántotta hegy legendája

Ntp_KKI-16-0089

Művészeti nap 2016

Eredményeink 2016-ban
Alapfokú Művészetoktatásért Alapítvány

Siklós, Köztársaság tér 6.
Számlaszám: 11731087-20021953

Az Alapfokú Művészetoktatásért Alapítvány célja a művészeti iskolájában tanuló diákok testi, szellemi fejlődésének segítése, az oktatáshoz szükséges eszközök vásárlásával az iskolai oktatás-nevelés színvonalának emelése, rendezvényeinek támogatása áll.